Forside ProdukterAfgrøderFMC NyhederTeknisk service
Om FMCKontakt
Du er her: FMC Agricultural Solutions Teknisk service Aktuelle spørgsmål/FAQ Kan jeg bruge Accurate® 20 WG i en vårbyg med italiensk rajgræs?

Aktuelle spørgsmål/FAQ


Kan jeg bruge Accurate® 20 WG i en vårbyg med italiensk rajgræs?

Svar fra Technical marketing manager Michael Rose, Cheminova A/S:

Tak for din henvendelse.

Hvis vi starter med det rent lovmæssige, så er Accurate® 20 WG registreret til følgende: Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse i korn (vår- og vintersæd) uden udlæg om foråret.

Aktivstoffet i Accurate® 20 WG hedder metsulfuron. Metsulfuron er det aktivstof blandt de såkaldte minimidler, som har den største græseffekt. Det vil sige, at hvis du rammer det italienske rajgræs på det forkerte tidspunkt, med en høj dosering, så vil du få nogen effekt italiensk rajgræs.

Jeg har i min fortid som planteavlskonsulent haft held med at anvende 15 g/ha Ally (søsterprodukt til Accurate® 20 WG med samme indhold af aktivstof) i en havremark med en del italiensk rajgræs. Det gav en pæn effekt på italiensk rajgræs.

Derfor er Accurate® 20 WG registreret i korn uden udlæg.

Vores produkt der hedder Nuance® WG indeholder tribenuron, og dette aktivstof har ingen græseffekt, og er derfor meget skånsomt imod alle typer græsudlæg (uden kløver).

Jeg vil anbefale dig, at anvende 5 g/ha Nuance® WG + 0,3 Starane 180 i din udlægsmark – så har du en god bekæmpelse af ukrudt, og fuld skånsomhed overfor udlæg.

Håber dette svarer på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at henvende dig igen.Andre spørgsmålDisclaimer notice  Ι  Privatlivspolitik